Копирайтинг или синоним на множество възможности и приключения

Копирайтинг или синоним на множество възможности и приключения

20 март 2024

В това интервю ви срещаме с автора на книгата и помагалото “Копирайтинг - възможности и приключения”- Невена Милошева.

  • Здравей, Невена! Може ли да се представиш и да ни разкажеш повече за книгата и помагалото?

Казвам се Невена и съм автор на “Копирайтинг - възможности и приключения”. Реших да създам книгата и помагалото на тази тема с идеята да обобщя на едно място нещата, които научих на практика както като копирайтър на свободна практика, така и от опита ми в малки и големи компании в сферата на дигиталния маркетинг и по-конкретно създаването на онлайн съдържание. Ще ви разкажа малко повече за това какво ще откриете в книгата и в помагалото. Така ще имате информация кои неща биха били полезни за вас.

 

  • Защо копирайтинг като сфера на работа?

Определено копирайтинг е едно много интересно поле за работа. Независимо дали просто обичате да пишете текстове или сте в маркетинг сферата и искате да специализирате конкретно в това, вариантите за вас са много. А най-хубавото е, че с постоянното развитие на онлайн каналите и огромното количество информация, винаги има нови неща свързани с писането на съдържание. Така не само имате множество възможности за развитие, но и винаги научавате по нещо различно. Бих казала, че именно това ме подтикна да се фокусирам конкретно върху писането на текстове за различни онлайн канали. Просто няма как да стане скучно.

 

Разбира се това представлява и едно голямо и интересно приключение, докато се стремите да приложите на практика всичко научено. Освен че трябва да комбинирате по-стари и по-нови знания, винаги се стремите и да представите по достатъчно актуален и атрактивен начин всички тях в различните текстове, които създавате. Както вече ви споменах, количеството на информация онлайн е огромно, а честно казано и това офлайн никак не е малко. Така че винаги е предизвикателство как да подходите, за да пресъздадете написаното по видим начин именно за хората, които трябва да го прочетат и да се ангажират с него. Със сигурност не е лесно, но пък определено е много интересно.

 

  • Какво ще откриете в книгата “Копирайтинг - възможности и приключения”?

В “Копирайтинг - възможности и приключения” ще откриете полезна информация за различните възможности в сферата за вас. Ще има и повече детайли за това какви видове текстове може да създава един копирайтър и какъв тип копи като стил и тон е актуално в различни ситуации. Най-общо книгата е разделена на две основни секции или онлайн копирайтинг и офлайн копирайтинг. Във всяка от тях има повече информация за спецификите на различните видове възможни канали. Например за онлайн уебсайтове, социални медии и още, а за офлайн принт, телевизия, радио и други. Включена е и информация за някои допълнителни възможности за копирайтинг, като създаване на презентации и вътрешна комуникация в компании. Допълнително книгата предоставя и детайли за историята на копирайтинга и какви услуги може да извършва един копирайтър. Също така в нея са описани и основните видовете текстове, които могат да бъдат писани.

 

  • Само теоретична част ли включва книгата?

Книгата включва основно теоретична част, но и доста примери от практиката, за да бъде по-интересно и разбираемо. Но тук идва мястото на помагалото "Копирайтинг - възможности и приключения”. То, от своя страна, включва интересни упражнения и куизове, които са пряко свързани и с информацията в книгата. Куизовете в него са с въпроси, които изискват избор на правилен отговор или отговори, от няколко зададени опции. Те са разделени и на секции. Например има такъв за онлайн копирайтинг и друг за офлайн копирайтинг. Накрая в помагалото разбира се ще откриете и верните отговори.

 

Упражненията в него нямат едностранни варианти или фиксирани правилни отговори. Те ви предоставят интересни примери и насоки, а и възможност да бъдете креативни. При тях разделението е доста по-детайлно. Например има такова за писане на заглавия за уебсайтове, както и отделни за създаване на съдържание за различните социални медии. Ще откриете също възможност за писане на текст за радио и тв реклама, а също и такъв за презентация. Ще можете да се упражните в създаването на имейли за вътрешна комуникация, на текстове от различен тип като слоган, история, такова в стил разговор, официално копи и още.

 

  • Какви са възможностите за един копирайтър?

Копирайтинг е една много интересна сфера за развитие. Вече ви разказах най-общо, че възможностите са много. Тук ще добавя, че спокойно има как да сте на работа на пълно работно време в офис. Освен това обаче конкретно тази професия ви дава възможност да бъдете и с частично работно време или да работите по конкретни проекти. Можете да комбинирате нещата или да сте изцяло фрийлансър с различни клиенти и да имате свободата да работите по всяко време и от всяка локация. Освен най-общо за системата на работа, има как да създавате и огромно разнообразие от текстове. Вариант е да се фокусирате на криейтив такива за рекламни кампании или пък да изберете описания на продукти или писане на статии. Също е опция да пишете цялостно съдържание за уебсайтове, текстове за видеа, такива за презентации или имейли и още. А разбира се има как да комбинирате и няколко вида и да ви бъде по-разнообразно, особено ако сте на свободна практика.

 

Надявам се, че открихте по-детайлна информация за това какво ще откриете в книгата и помагалото “Копирайтинг - възможности и приключения” и как те могат да ви бъдат полезни. Независимо дали вече се занимавате с копирайтинг или имате интерес да започнете да пишете, за вас ще има полезна информация, примери и упражнения.

Може да поръчате книгата и помагалото онлайн чрез сайта от тук:

 

https://effectschool.net/pdf-kniga-kopiraiting-vazmoznosti-i-prikliucheniia-.html

 

https://effectschool.net/pdf-pomagalo-kopiraiting-vazmoznosti-i-prikliucheniia-.html

 

https://effectschool.net/onlain-knizarnitza-efekt.html

 


Научаването на нов език може да бъде трудно, но с правилната стратегия и мотивация може да бъде постигнато бързо и лесно. Ето няколко съвета за научаване на английски език: Използвай разнообразни източници за учене: гледай филми и сериали на английски, слушай радио и подкасти, чети книги и статии на английски, говори с хора, които говорят на английски. Намери подходящ начин за учене: има много начини да се учи език - можеш да ходиш на курсове, да работиш с езикови приложения и програми или да се запишеш на индивидуални онлайн уроци.

прочети още

Страхът от тестове и изпити е общо явление, което засяга много хора, независимо от тяхната възраст или степен на образование. Този вид страх може да бъде пречка за успехи и да доведе до негативни емоции и ниско самочувствие. Въпреки това, съществуват някои ефективни стратегии, които можем да използваме, за да преодолеем този страх и да се справим по-добре с тестовете и изпитите.

прочети още

В свят, където глобализацията е ключов фактор и взаимодействието между култури и нации става все по-често, владеенето на втори чужд език е от съществено значение. Независимо дали сте студент, професионалист или просто любопитен човек, ученето на втори чужд език може да има значителни ползи както за личностното развитие, така и за професионалните ви възможности.

прочети още

Полиглотите - тези удивителни личности, които с лекота научават няколко езика, понякога дори без да се налага да посещават курсове или да използват учебници. За мнозина от нас, способността да научим нов език може да изглежда като непреодолимо предизвикателство, но полиглотите разкриват, че това е не само възможно, но и достъпно за всеки.

прочети още

Дигитализацията и редица фактори промениха средата за учене и така съвсем естествено през последните години предоставянето на онлайн обучение на деца и възрастни от страната и чужбина се превърна в необходимост.

прочети още

Ще започнем с едно лирическо отклонение, изразяващо се в следното:

прочети още

Търсите помощ за ученици от 1 до 4 клас – при нас ще я откриете. Онлайн уроци от всяка точка на света, когато искаш и колкото искаш!

прочети още

В Училище ЕФЕКТ предлагаме уроци онлайн и това е съвсем логично. Причините за това са няколко:

прочети още

За всяко онлайн обучение и курс получавате сертификат за завършено ниво В Училище ЕФЕКТ получавате сертификат за завършено ниво и това важи за всеки език. Както навярно сте установили, при нас можете да запишете английски език, немски език, руски език, френски, испански, италиански и др. онлайн в удобно за Вас време.

прочети още

Немски език онлайн.Търсите мотивация, за да учите немски език? Ще се опитаме да Ви я дадем. Знаете ли, че немският е най-разпространеният майчин език в Европейския съюз?

прочети още

За много хора математиката и пиратите звучат като две много различни теми, но в действителност има много общо между тях.

прочети още